Pagina 1 din 1

Aportul de proteine din hrană

Scris: Joi Ian 28, 2021 11:44 am
de Mihnea
În ceea ce privește animalele (mă refer aici la bovine), cum am putea adapta aportul de proteine din hrana animalelor?

Re: Proteine dietetice

Scris: Joi Ian 28, 2021 12:48 pm
de Manager
Adaptarea aportului de proteine se va realiza prin ajustarea conținutului de proteine brute pentru a se potrivi foarte bine cu nevoia lor de creștere și astfel se pot reduce emisiile de azot (N).
În creșterea bovinelor o primă măsură este hrănirea fazată, apoi se va formula o dietă pe baza nutrienților care sunt digerabili și disponibili folosind un conținut scăzut de proteine suplimentate cu aminoacizi și aditivi.
Dozarea conținutului de proteină brută în nutriția bovinelor pentru a se potrivi cu nevoile lor de creștere este o măsură eficientă pentru a atenua emisiile de N. Excesul de proteină brută din alimentația bovinelor poate fi redus dacă aportul de aminoacizi este optimizat prin adăugarea de aminoacizi sintetici.
O atenție sporită trebuie acordată și depozitării hranei, precum și colectării și depozitării dejecțiilor, deoarece o depozitare necorespunzătoare a acestora poate duce foarte ușor la poluarea apei și a solului cu nitrati.
Pentru mai multe informații privind depozitarea hranei și a gunoiului de grajd, ne puteți contacta la Call Center – tel. 0371.503.525 (apelabil cu tarif normal din orice rețea fixă sau mobilă din România), de luni până vineri, între orele 9:00 și 17:00, sau ne puteți trimite un email la adresa helpdesk@apanoastra.ro